Kérdése van?
+36-20-5697550
Kategóriák
Kategóriák
Kérdése van?
+36-20-5697550
Keresés
HU
EN
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Saját termékek
Termékcsaládok
Piactér
Szafi Reform szódabikarbóna 500 g
699,00
Ft
Kosárba
Sütés-főzés segédanyagok
Piactér
Élelmiszer
Tartós élelmiszerek
Sütés-főzés segédanyagok
Előző termék
Következő termék
Szafi Reform szódabikarbóna 500 g
Raktáron
699,00
Ft
Egységár:
1,398
Ft/g
500
Kosárba
Szafi Reform szódabikarbóna 500 g
Részletek
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Nyomtat
Ajánlom
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A szódabikarbóna egy sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Sütemények, tészták készítésekor a sütőport helyettesíthetjük vele, így a tészta könnyű lesz, szépen, egyenletesen emelkedik meg. A sütésen kívül használhatjuk továbbá a konyhai és egyéb felületek tisztítására és a penész eltávolítására is.
Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonát
Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület hétköznapi neve.
A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formájában találkozunk.
A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére.
Nélkülözhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták.
A szódabikarbóna vízben jól oldódik, enyhén lúgos kémhatású, így a savakat semlegesíti. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás számos pontján alkalmazhatunk.
Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok egyik fontos eszközévé.
Szódabikarbóna a konyhában:
Leggyakoribb felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
A Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.
Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz.
Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.
A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével.
A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.
Adatok
Gyártó
:
Szafi Fitt
Raktári hely
:
A47-16-4
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Saját termékek
Termékcsaládok
Piactér
Nyelv váltás
hu
en
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Kategóriák
Profil
Kosár
0
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az
Adatkezelési tájékoztató
ban foglaltakat.
Rendben